Wandeling over de Brabantse Wal

Zondag 14 oktober 2007

Wandeling met 28 wandelaars over de Brabantse Wal. Dichter Ewoud Willem van Doorn uit Hoogerheide en fotograaf Don van Rooy uit Bergen op Zoom hebben de wandeling creatief opgeluisterd.

Ewoud schreef gedichten over de Wal en Don maakte er foto's van. Naar aanleiding daarvan is door hen een boekje samengesteld en in kleine eenmalige oplage geproduceerd. Dit boekje is niet meer voorradig.

Ewoud Willem heeft zich door de Wal laten inspireren tot het schrijven van een serie gedichten en heeft deze onderweg voorgedragen. Don maakte foto's van enkele interessante uitzichten en drukte deze vergroot af op canvas. Gedurende de wandeling heeft Don zijn foto's toegelicht.

Een verslag door één van de wandelaars:


"Hoe een dichter en een fotograaf 28 wandelaars in hun ban kregen. 5,5 Km: het is eigenlijk een stukje van niks. Wij deden er drie uur over. Stel je voor: een zonovergoten graspad bij Woensdrecht, een groep mensen staat stil en luistert. Dichter Ewoud Willem van Doorn leest zijn gedichten. Na het lezen blijft het minutenlang stil en mensen kijken naar een groen veld, een groepje koeien, een schoorsteenpijp, een rand riet en een schittering in een plas water. Even later verrast fotograaf Don van Rooy de groep.
Ewoud Willem een Don hebben een prachtig klein boekje gemaakt: '5,5 km' - foto's en gedichten. We kregen het mee. Dit kleinood verdwijnt in ieders jaszak, voor thuis als de winter ons weer binnenhoudt."

Naar de inhoudsimpressie van het boekje 5,5 km [link]